Annelies Trädgård

Täppan jag är herre över!

Vad gör man en grå dag?

Publicerad 2016-06-19 21:15:00 i Blommor, Lekstuga, Sommar, Trädgård,

Planterar sommarblommor såklart! 
Ett alldeles ypperligt sätt att behålla sommarkänslan trots en regntyngd himmel och lite väl låg temperatur. 
 
Vår största fick hänga med och välja blommor till lekstugealtanen som nu är nästan helt färdig. Lite kryss saknas i räcket, men annars så! 
Lärdom till nästa år är att antingen införskaffa en balkonglåda till alternativt en dubbelt så stor. Vår yngsta har valt ut pensén på bordet som fortfarande står sig riktigt fint.

Det har väl gått så där att ta med barnen i trädgårdsarbetet kan jag tycka. De väljer gärna ut vad som ska planteras, men sen tar som motivationen till fortsatt arbete slut.
 
Sen har jag planterat en hortensia och en snöflinga i den stora trätunnan. Med lärdom från tidigare år skippar jag  fler blommor där. Även om det kan se tomt ut nu så vet jag att de fyller upp ytan så småningom. ☺ Likaså i krukan som står på bron. Bakom den lila snöflingan (har aldrig sett färgade förut, men nu fanns både lila, vit och rosa på Blomsterlandet) står två dahlior, även om det inte är så uppenbart precis just nu. 😊

Ytterligare ett litet projekt har påbörjats som synes till höger. Förhoppningsvis blir det klart i veckan. 😉
 
Med dassigt väder händer det inte så jättemycket i trädgården annars just nu, men så fort det börjar vara lite torrare ska tankarna och planerna som roterar i huvudet åter börja ta fysisk form!

Om

Min profilbild

Annelie

Efter att ha anlagt gräsmatta på drygt 1500 kvadratmeter inser man att det finns tusen och en möjligheter när det kommer till att anlägga trädgård. Jag har noll förkunskaper, stora drömmar, är bekväm av mig och har mycket kort tålamod. Vackert och harmoniskt ska kombineras med en gigantisk studsmatta och sandlådelek. Den har börjat ta form, men hur det kommer att utvecklas står skrivet i stjärnorna. Det är bara att hänga med och se vart det tar vägen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela