Annelies Trädgård

Täppan jag är herre över!

Musöron och rosen

Publicerad 2017-05-23 18:02:00 i Bakslag, Blommor, Rosor, Vår, Övervintring,

Igår såg jag musöron på björkarna och enligt trädgårdslagen är det ju då dags att beskära rosorna. 😊

Det var med hög spänning jag gick ut för att se hur mina New Dawn klarat vintern.
 
Efter vad jag läst mig till ska man ta bort allt dött och beskära till "frisk ved" dvs. till dess det är grönt runtom och vitt inuti. Klätterrosor ska man sedan bara behöva "putsa" och beskära utifrån om man vill ha den yvig eller inte, men vad hjälper det när nästan allt som vuxit upp bara är brunt och dött. 😢
Så här mycket (eller lite?) blev det kvar och nu är jag inte ens säker på om jag tagit bort tillräckligt, men det var i alla fall vätska i kvistarna när jag slutade klippa och de såg hyggligt levande ut. 
Om rosorna inte tar sig i år byter jag antagligen ut dem mot humle eller något annat pålitligt då jag verkligen vill ha något som klättrar runt portalen och jag vet inte hur mycket arbete och hur många besvikelser jag känner mig pepp på för detta. Även om det skulle vara väldigt vackert med skära, härliga rosor att titta på under sommaren.

Två lärdomar att ta med sig till nästa övervintring om de nu klarar sig:
1. Lirka lös och lägg ner kvistarna på marken.

och 2.
Aldrig mera granris, hur fanken ska jag få bort den här mattan? Dammsugare? 😣😅

Sedan har vi sett nya rådjursspår i jorden på baksidan. 😠

Annars har det krattats runt huset och rensats rabatt på framsidan, det var trevligt. 😊 Och på samma sätt som jag tidigare bestämt att trädgårdssäsongen började har jag nu bestämt att sommaren har gjort sitt inträde! 😎🌞

#växtkärlek

Om

Min profilbild

Annelie

Efter att ha anlagt gräsmatta på drygt 1500 kvadratmeter inser man att det finns tusen och en möjligheter när det kommer till att anlägga trädgård. Jag har noll förkunskaper, stora drömmar, är bekväm av mig och har mycket kort tålamod. Vackert och harmoniskt ska kombineras med en gigantisk studsmatta och sandlådelek. Den har börjat ta form, men hur det kommer att utvecklas står skrivet i stjärnorna. Det är bara att hänga med och se vart det tar vägen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela