Annelies Trädgård

Täppan jag är herre över!

Våren är här!

Publicerad 2017-02-18 18:45:00 i Blommor, Vår, Övervintring,

Med det jojo-väder som denna vinter bjudit på har det ju varit vår om vartannat flera gånger, men idag bestämde jag mig för att det är NU trädgårdssäsongen börjar! Och därmed även trädgårdsbloggandet. :)

Med spänd förväntan gick jag ut i lekstugan för att se hur mina pelargoner klarat sig. Jag vet att det varit minusgrader där inne nån gång och jag har bara vattnat en gång under hela vintern. I början av januari. Det är första gången jag provat övervintra pelargoner och bekväm som jag är har jag tänkt att det får bära eller brista. Funkar det så är det toppen, gör det inte det får jag väl fundera om inför nästa höst.

Och titta här!
Flera nya små skott finns i alla tre krukorna. Efter lite tender love and care ser de nu ut så här:
 
Vad gäller temperaturen de stått i har det i huvudsak varit mellan 5 och 7 plusgrader. Termometern har visat på typ -1 när det var som kallast, men den har då även stått på typ det kallaste stället i hela rummet så jag tror aldrig att minusgraderna nådde blommorna.

Jag har nu använt mig av vanlig blomjord när jag planterat om dem. Även här får det bära eller brista. Mitt trädgårdsintresse handlar om att skapa en vacker och behaglig miljö att finnas till i. Det handlar inte om att nörda ner mig i varje art av växt för att säkerställa att just de ska frodas i just min trädgård. Det är survivest of the fitest som gäller. Som med mina inneblommor. Duger inte min omsorg ska de inte bo hos mig. :)

Under dagen har jag även tagit hand om några av mina orkidéer som behövt lite ny boendemiljö. De små är skott från den större. Jag planterade om dem för något år sedan. Den ena har blommat ett par gånger, medan den andra inte velat visa upp sig. (Kan ju också ha något att göra med att mycket av komposten föll ur krukan för väldigt länge sen, så den har som inte kunnat böka ner sig så mycket.) Den stora hade växt ur krukan, men är nu gott nerbäddad igen. :)
 
Nästa steg är att se hur min Eldkrona klarat vintern. Har betydligt mindre hopp för den då de verkar rätt svår att övervintra. Måste dock läsa på lite mer innan jag törs ta in den. :)


Om

Min profilbild

Annelie

Efter att ha anlagt gräsmatta på drygt 1500 kvadratmeter inser man att det finns tusen och en möjligheter när det kommer till att anlägga trädgård. Jag har noll förkunskaper, stora drömmar, är bekväm av mig och har mycket kort tålamod. Vackert och harmoniskt ska kombineras med en gigantisk studsmatta och sandlådelek. Den har börjat ta form, men hur det kommer att utvecklas står skrivet i stjärnorna. Det är bara att hänga med och se vart det tar vägen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela